Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfantul Martin este unul dintre cele mai vechi monumente ale Brasovului. In anul 1395 regele Sigismund a comandat aici o slujba. Pe una dintre usi este inscris anul 1522, iar pe clopotul bisericii "Magister Andreas de brash, anno 1521".
Dupa unii istorici primii stapani ai manastirii erau franciscanii, care au fost alungati pe masura patrunderii lutheranismului.
In presupusa cladire a manastirii, in casa parohiala de acum se pare ca a fost prima locatie a primariei orasului, locul unde in 1395 s-a semnat tratatul de alianta intre Mircea cel Batran si Sigismund de Luxemburg.
Biserica pastreaza infatisarea actuala din 1792, cand suprafata sa a fost marita. Din acea vreme dateaza si decoratiunile interioare.
Biserica Sfantul Martin Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sfantul Martin Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.65181,25.58851
Catedrala este situata in Piata Sfatului nr. 3 din Brasov si nu are fatada la strada, fiind ascunsa intr-o curte. Din cauza sistemului religiilor recepte, ortodocsii nu aveau dreptul de a construi ed
Statuia eroului necunoscut din Brasov este situata in Piata Unirii si reprezinta un important monument al eroilor ce s-au jertfit in Primul razboi Mondial.
Dezvelita in anul 1939 de catre "Reuniu
Muzeul Casa Muresenilor este situat pe strada George Baritiu nr. 25 din Brasov. Fondat in anul 1968 cu ajutorul donatiilor urmasilor familiei Muresianu, muzeul este o institutie autonoma si un centru
Asezat in cartierul Bartolomeu din Brasov, monumentul a fost ridicat in cinstea eroilor cazuti in lupta pentru apararea cetatii Brasovului, din 1916.
In toamna acestui an s-au dat lupte grele in Tara
Biserica Ortodoxa Sfanta Treime a fost construita in secolul al XVIII-lea prin daniile bogate ale negustorilor greci, dar si ale boierilor Brancoveni, Vacaresti, Sutu si Mavrocordat din Tara Romaneasc
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.