Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Sfatului reprezinta un important obiectiv turistic al Brasovului, fiind situata chiar in centrul sau, in Piata Sfatului. Este un monument arhitectural ce combina mai multe stiluri: gotic, baroc, renascentist.
Initial, cladirea era formata doar dintr-un turn cu rol comercial si de supraveghere, la care a fost adaugat un etaj, in anul 1420, primind denumirea oficiala de astazi, “Casa Sfatului”.
La inceputul secolului al XVI-lea cladirea a fost extinsa, adaugandu-se inca un turn de paza, numit Turnul Trompetistilor, cu inaltimea de 58 m. Pe masura ce orasul s-a dezvoltat, cladirea a fost transformata in sediu pentru Primaria orasului.
Turnul central a fost dotat cu ceas si inconjurat cu patru turnuri mici, fiecare avand in varf cate o sfera.
Restaurarile continua datorita dezastrelor ce s-au abatut asupra orasului, incendii si inundatii. Ultimele schimbari dateaza din anii 1909 – 1910, cand a fost inlocuit acoperisul stil baroc cu unul piramidal.
Astazi, Casa Sfatului adaposteste Muzeul Judetean de Istorie, ramanand un edificiu impunator al centrului medieval brasovean.
Casa Sfatului din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Sfatului din Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.6424141,25.5888042
Biserica Sfantul Martin este unul dintre cele mai vechi monumente ale Brasovului. In anul 1395 regele Sigismund a comandat aici o slujba. Pe una dintre usi este inscris anul 1522, iar pe clopotul bise
Constructia bisericii Sfantul Nicolae a inceput in anul 1495 cu sprijinul domnitorului Tarii Romanesti, Vlad Calugaru, pe locul unui vechi lacas de cult atestat de documentele din anul 1292.
Atat bi
Situata in Piata George Enescu, nr. 11 din Brasov, cladirea a fost construita in prima jumatate a secolului al XVI-lea. Este una dintre cele mai vechi si mai bine pastrate cladiri din oras.
Granarul
Bastionul Graft, ridicat intre anii 1515 - 1521, aparat si intretinut de breslele selarilor, facea legatura intre Turnul Alb si incintele de aparare ale orasului, fapt ce i-a adus numele de Bastionul
Teatrul roman din Brasov infiintat in anul 1946 a devenit Teatrul de Stat, iar in 1959 s-a mutat in cladirea actuala. In 1968 directorul Sica Alexandrescu i-a modificat denumirea in Teatrul Dramatic.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.