Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Teatrului din Iasi a luat fiinta in anul 1976, intr-o cladire construita de vornicul Alecsandri in 1780, adevarat monument de arhitectura.
Exponatele muzeului prezinta evolutia fenomenului teatral de la primele sale manifestari pana azi, ilustrand principalele momente din istoria teatrului si constributia marilor personalitati la dezvoltarea acestuia (Gheorghe Asachi, Vasile Alecsandri, Matei Millo, Gheorghe Manolescu, Aristizza Romanescu, Agatha Barsescu, Ion Sava, Victor Ion Popa, Miluta Gheorghiu, Nelu Ionescu, Teofil Valcu).
Muzeul adaposteste si afise, manuscrise, carti, costume ale unor actori care au jucat pe scena teatruluim colectia de medalii T.T. Burada, piese de mobilier, primele editii ale unor traduceri din dramaturgia universala, precum si o piesa deosebita, un afis din anul 1837 pe care apare pentru prima data titulatura de Teatrul National Iasi.
Muzeul Teatrului din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Teatrului din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1666336,27.5830956
Statuia lui Gheorghe Asachi vegheaza Scoala Generala de pe b-dul Stefan cel Mare si Sfant care ii poarta numele, din municipiul Iasi.
Monumentul a fost realizat in anul 1887 si dezvelit in 1890, de
Palatul Neuschotz a fost construit in secolul al XIX-lea pe actuala strada Cuza Voda din Iasi si a apartinut bancherului Iacob Neuschotz, personaj cunoscut in special pentru ajutorul acordat comunicat
Muzeul Chimiei Iesene Petru Poni se afla pe strada M. Kogalniceanu, nr. 7B, judetul Iasi si a fost inaugurat in anul 1991 in casa construita de catre mitropolitul Veniamin Costachi, in anul 1839.
Muz
Biserica de lemn din Carlig (comuna Popricani) se afla la o distanta de 3 km de municipiul Iasi si a fost construita la inceputul secolului al XIX-lea.
In curtea lacasului de cult se afla cimitirul l
Lacul Ciric II este un lac de baraj artificial de lunca din Campia Moldovei, in partea de nord-est a municipiului Iasi. Are o suprafata de circa 11,3 hectare si este construit pe raul Ciric.
Pe lacul
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.