Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi este un monument realizat din bronz in anul 1929 de catre sculptorul Ion Schmidt Faur.
Edificiul a fost dedicat "Luceafarului poeziei romanesti" si este amplasat in fata Facultatii de Litere a Universitatii Al. I. Cuza din iasi, mai jos de statuia lui Mihail Kogalniceanu.
In centrul monumentului se afla Mihai Eminescu, iar in dreapta si stanga intruchiparea alegorica a filozofiei si iubirii (filozoful si femeia).
Statuia are 3,34 m inaltime si domina zarea Copoului de la inaltimea soclului de 5,20 m.
La picioarele poetului se afla Filozofia si Intelepciunea, sub chipul unui barbat care isi sprijina capul in mana si Poezia sau Iubirea - imaginea feminina.
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia lui Mihai Eminescu din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1704292,27.5758286
Alături de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Opera își desfășoară activitatea în inima Iașului, într-unul dintre cele mai frumoase teatre din ţară – monument istoric, d
Biserica Doamnelor – Sfintii Atanasie si Chiril ai Alexandriei – este o biserica ortodoxa amplasata in centrul vechi al orasului Iasi, construita intre anii 1672-1674.
Biserica este realizata in
Sinagoga Mare din Iasi este situata pe strada Sinagogilor nr. 1, fiind construita intre anii 1657 - 1671. Ridicata in stilul ritului sefard si a celui askenad, singoga este cel mai vechi edificiu de c
Biserica Barboi din Iasi este unul dintre locasurile simbol din Iasul ortodox si a fost construita intre anii 1841-1844 pe fundatia unei biserici datand din 1615. Interiorul bizantin al bisericii a fo
Curtea Domneasca din Iasi isi are istoria strans legata de istoria orasului si a tarii, avand o existenta lunga, din prima jumatate a secolului al XV-lea pana la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Timp
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.