Apasati pe imagini pentru vizualizare
Situata pe strada Hermann Oberth nr. 10 din localitatea Medias, Casa Memoriala Stefan Ludwing Roth adaposteste exponate ce amintesc de activitatea istoricului caruia ii poarta numele.
Stefan Ludwing Roth (1796 – 1849) a fost un ganditor umanist, profesor si revolutionar pasoptist din Transilvania. A participat la Revolutia de la 1848, militand cu indarjire pentru respectarea drepturilor tuturor nationalitatilor. Influenta sa s-a remarcat atat in domeniul cultural-economic, cat si in cel social-politic.
Muzeul detine piese valoroase ce infatiseaza activitatea publicistica, educativa si revolutionara a marelui istoric. Printre acestea mentionam: fotodocumente, pusca cu aer comprimat, piese de mobilier original (scrin pirogravat) sau mantaua purtata de acesta in momentul executiei sale.
Stephan Ludwig Roth a fost inmormantat la Medias, unde i s-a ridicat si un monument, in fata liceului care ii poarta numele.
Casa memoriala Stefan Ludwig Roth este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Stefan Ludwig Roth
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Medias
Coordonate GPS: 46.159893,24.3492832
Batrana Cetatuie a Mediasului, este situata in centrul orasului caruia ii poarta si numele, in jurul Bisericii Evanghelice Sfanta Margareta.
A fost cladita in secolul al XV-lea, de Matei Corvin, pe co
Numele provine de la bresla in a carei grija a fost data. Semnul breslei croitorilor a fost amplasat in varful turnului.
Ultimul nivel al constructiei este prevazut cu o serie de guri de aruncare, n
In centrul "Cetatii Luminii", dupa cum le place mediesenilor sa isi numeasca urbea, se inalta Turnul Trompetilor al Bisericii Evanghelice "'Sfanta Margareta", ridicat la inceputul sec
Centrul vechi al orasului Medias a fost punctul de intalnire al micilor producatori de cereale, sticla, olari, textilisti care veneau aici pentru a-si vinde marfa. Centrul vechi a mai fost folosit ca
Scara acoperita, numita si Treptele Temnitei, a fost construita cu ocazia reparatiei primariei in anul 1803. A devenit al doilea acces spre cetate, asigurand legatura intre castel si Piata Regelui Fer
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.