Apasati pe imagini pentru vizualizare
Groapa de la Barsa se afla in depresiunea Padis Cetatile Ponorului, judetul Bihor si este o depresiune de forma ovala, cu axa mare de 2 km.
Zona mai este numita si Depresiunea Barsa, fiind una dintre cele mai salbatice din Muntii Apuseni, cu un climat umed ce a favorizat dezvoltarea unei vegetatii ierboase dese cu aspect de mlastina.
Parcurgerea Gropii de la Barsa este o adevarata aventura intalnindu-se aici o padure deasa, afinisuri, vai oarbe.
Partea de nord este formata din roci impermeabile pe care izvorasc si curg cateva paraiase care se pierd prin ponoare la contactul cu calcarele de pe fundul depresiunii.
Tot aici se mai intalnesc forme carstice deosebit de interesante prin varietatea lor cum ar fi: un ponor prabusit de mari dimensiuni, un altul cu pod natural, un lac suspendat cu apa negricioasa situat intr-o dolina (Taul Negru) si mai multe pesteri.
In partea de sud se intalnesc doua obiective turistice deosebit de importante ce o separa Groapa de la Barsa de Valea Galbenei: Ghetarul Focul Viu si Piatra Galbenei.
Sursa
Groapa de la Barsa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Groapa de la Barsa
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Padis
Coordonate GPS: 46.5956345,22.7047462
Cetatile Ponorului reprezinta un complex carstic situat in Muntii Apuseni, alcatuit din trei avene adanci, o pestera centrala, un izbuc si un rau ce curge prinr-un tunel subteran, lung de 2 km, care l
Cheile Galbenei se afla in zona Padis - Cetatile Ponorului, judetul Bihor si reprezinta un culoar de drenare spre Depresiunea Beiusului a majoritatii apelor din Bazinul Padis. Cheile sunt inguste, mar
Platoul Padis se afla in ramura nordica a Muntilor Bihor, din grupa Muntilor Apuseni, judetul Bihor si face parte din Parcul Natural Apuseni.
Platoul Padis este unul dintre cele mai spectaculoase fen
Traseul Cantonul Padis - Pestera Sura Boghii, judetul Bihor incepe de la Cabana Padis pe drumul forestier, traverseaza un parau, trece pe langa un ponor si ajunge la cantonul silvic Padis.
Se urca pr
Pestera de la Caput se afla pe drumul dintre Padis si Arieseni, la iesirea din Poiana Ponor spre Valea Izvoru Ursului, judetul Bihor si mai este cunoscuta si sub numele de Pestera Hamlet. Face parte d
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.