Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Luxemburg, situata in Piata Mica, a fost construita pe prima incinta de fortificatie a satului Villa Hermani, Sibiul de mai tarziu. Actuala imagine baroca dateaza din secolul al XVIII.
Cladirea a fost restaurata intre anii 1999-2003 de catre Biroul de arhitectura Fabini si firma de constructii Kirschbaum, fiind data in folosinta ca centru cultural. In timpul lucrarilor de restaurare s-au descoperit elemente de influenta gotica si renascentista.
Lucrarile de restaurare au fost finantate de Ministerul Culturii si de Biroul de Monumente Nationale a Marelui Ducat de Luxemburg. Inaugurarea a avut loc la 30 martie 2004, in prezenta atat a Majestatilor Regale, Ducele Henri si Ducesa Maria Tereza de Luxemburg cat si a oficialitatilor romane si luxemburgheze.
Interioarele camerelor sunt decorate unic, din acestea putandu-se admira privelisti catre atractiile turistice ale Sibiului cum ar: Podul Mincinosilor cu a sa poveste despre indragostiti, impozantul Turn al Sfatului sau Biserica Evanghelica.
Adresa: Piata Mica nr.16
Casa Luxemburg Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Luxemburg Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.798143,24.150857
Casa Hecht reprezinta una dintre cele mai vechi cladiri ale Sibiului, stilul sau arhitectural cuprinzand deopotriva detalii gotice si renascentiste. Aici a functionat in secolul al XV-lea monetaria Si
Podul Minciunilor sau Podul Mincinosilor din Sibiu, este primul pod de fonta din Romania si al doilea de acest tip din Europa, datand de la 17 decembrie 1860.
Podul face legatura intre Piata Mica si
Turnul apartinator incintei a IV-a, construit in 1457, este unul din cele doua turnuri pastrate din Orasul de Jos.
Turnul Pielarilor are patru nivele, din care ultimul, iesit in consola, dotat cu cat
Piata Mica este impartita in doua parti distincte de strada Ocnei care coboara pe sub Podul Minciunilor spre orasul de jos.
Latura nordica si estica a pietei urmareste conturul celei de-a doua centur
In aceasta casa este scluptat bustul marelui dramaturg german. Casa este situata in piata care actualmente poarta numele poetului Friedrich Schiller.
Friedrich von Schiller (n.10 noiembrie 1759, Marb
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.